Met dank aan de sponsoren voor project: Muziektaal voor School

Met dank aan de sponsoren voor project: Muziektaal voor School .

Het project “Muziektaal voor School  voor de groepen 3, 4 en 5 en de leerkrachten is mede mogelijk gemaakt door de onderstaande sponsoren.
Zonder hun belangrijke ondersteuning zou het niet mogelijk zijn om de muziektaal over te brengen op een speelse manier met de benodigde materialen en inzet.

Mijn dank gaat dan ook uit naar deze sponsoren.

 

3-10-2019, 3 klassen van 2 basisscholen in Groot-Ammers kennis laten maken met het Muziektaal Project

Dankzij alle geweldige sponsoren heb ik weer 3 klassen (2 basisscholen) in Groot-Ammers blij kunnen maken met schoolproject 2019.

Gestart met een gastles en daarna de uitreiking van de Muziekweide doeboeken. De leerlingen herkennen mij al en het enthousiasme straalt ervan af.

Hier ben ik dankbaar voor en de Muziektaal wordt doorgegeven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10-05-2019, muziektaal les bij OBS de Ammers te Groot-Ammers

Nu bij groep 5 en 6 een muziektaal les mogen geven. Wat een toppers weer met ‘noten’  vissen.

Weer een succesvolle les!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01-04-2019, muziektaal les bij OBS de Ammers te Groot-Ammers

Het is geen 1 april grap, maar ook bij OBS de Ammers is er een muziektaal les verzorgd.

Dit keer bij groep 4 met juf Anita en meester Mart. Wat was dit een fijne klas, met leergierige kinderen die allen enthousiast hebben meegedaan. Deze les was bedoeld om de muziektaal bij de kinderen te vergroten.
We zijn aan de slag gegaan met het ‘muziektaal visspel’, de rollpiano’s en natuurlijk onze Muziekweide boekjes. De kinderen kregen allemaal de oorkonde.
Het was weer een goede les, ik ben er trots op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-03-2019, muziektaal les op SmdB de Kandelaar te Ameide

In het kader van het Muziektaal voor School project heb ik een les verzorgd op SmdB de Kandelaar te Ameide. Dit was in groep 6a en 6b van de juffen Manon en Annieke. Ik had rollpiano’s en muziektaal ‘visspellen’ meegenomen. Zo konden de kinderen spelenderwijs meer kennis vergaren over de muziektaal. De kinderen hebben heel goed meegedaan en hun kennis weer een stukje uitgebreid! Het enthousiasme van de kinderen geeft mij veel energie!

Ook heel mooi om te zien dat Esmee ons al goed muzikaal kan begeleiden met de rollpiano bij het instuderen van het EI-liedje. Voor de goede inzet, hebben alle kinderen een oorkonde ontvangen.

 

 

 

 

 

 

 

03-12-2018, uitreiking van werkboekjes aan SmdB de Kandelaar te Ameide

Dit eerste jaar heb ik niet één, maar zelfs twee basisscholen (OBS de Ammers en SmdB De Kandelaar te Ameide) kunnen ondersteunen met het muziektaal programma. Dit houdt in dat de kinderen in de klas allemaal eigen werkboeken hebben ontvangen en de juffen/meesters ook een eigen lespakket incl. begeleiding.

Vandaag was PCBS de Kandelaar te Ameide aan de beurt voor de uitreiking van het materiaal.
Op naar groep 6a en 6b van de juffen Manon en Annieke.

Ook bij de Kandelaar zullen de juffen wekelijks een stukje behandelen uit het werkboek als aanvulling op het muziekonderwijs dat zij hanteren. De materialen zijn met veel enthousiasme ontvangen, wat een prachtige afronding van een turbulent jaar is geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

12-11-2018, uitreiking van werkboekjes aan OBS de Ammers

Hoera!

Openbare Basisschool de Ammers begrijpt hoe belangrijk het is om de muziektaal door te geven aan de leerlingen.

Vol trots heb ik afgelopen maandag de leerlingen van groep 4, 5 en 6 ‘Doeboek de Haan’ mogen overhandigen. De juffrouw gaat wekelijks een stukje behandelen uit het werkboek als aanvulling op het muziekonderwijs dat zij al hanteren.

Uiteraard was dit zonder alle fantastische bijdragen van sponsoren niet mogelijk.

Ik wens de juffrouw en leerlingen heel veel leerplezier toe.